Van klassiek tot modern en van landelijk tot industrieel, er zijn veel verschillende mogelijke eetkamerbanken voor bij je eikenhouten eettafel. Het leukste vinden wij echter als het eikenhout van de tafel ook in de bank zelf terugkomt. Daarom geven we de voorkeur aan een industriële eetkamerbank of een landelijke eetkamerbank.

Bekijk hieronder onze favoriete eetkamerbanken voor bij je eikenhouten eettafel. Bedank wel dat het ook afhankelijk is van het type eetkamertafel dat jij kiest. Als je gaat voor een landelijke eikenhouten eetkamertafel, kies dan ook voor een landelijke eetkamerbank. Bezit je over een industriële eetkamertafel, dan kies je natuurlijk voor een industriële eetkamerbank.

Waarom een eetkamerbank?

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een eetkamerbank in plaats van eetkamerstoelen is dat het een veel uniekere en meer speelse uitstraling geeft dan standaard eetkamerstoelen om de tafel heen.

1. Eetkamerbank Glasgow

Eetkamerbank Glasgow

Eetkamerbank Glasgow is een prachtige industriële eetkamerbank met een X-vormige poot van gepoedercoat metaal. Deze eetkamerbank past natuurlijk perfect bij de gelijknamige eetkamertafel Glasgow (links op de foto te zien), maar past bij eigenlijk elke andere industriële tafel en is een van de populairste eetkamerbanken in ons assortiment.

Eetkamerbank Glasgow is ook verkrijgbaar als Boomstam Eetkamerbank Glasgow, waarbij de originele vormen en eigenschappen van de boomstam behouden zijn gebleven en het zitvlak dus niet helemaal recht is.

2. Eetkamerbank Manchester

Eetkamerbank Manchester

Eetkamerbank Manchester is eveneens een industriële eetkamerbank, maar met een klassieke vierkante vorm. Ideaal te koppelen aan industriële tafel Manchester of boomstamtafel Manchester, maar ook bij alle andere modellen met een materialen onderstel is deze eetkamerbank een zeer goede match.

Tip: Net als eetkamerbank Glasgow is de eetkamerbank Manchester ook verkrijgbaar als boomstam eetkamerbank Manchester, met de natuurlijke contouren van de boomstam behouden.

3. Eetkamerbank Aberdeen

Eetkamerbank Aberdeen

Eetkamerbank Aberdeen is de landelijke versie van eetkamerbank Glasgow. De Aberdeen is geheel samengesteld uit eikenhout en heeft ook het X-vormige onderstel. Heb je een kloostertafel of andere tafel die geheel uit eikenhout is gemaakt? Dan is deze eetkamerbank ideaal om jouw eetkamer compleet te maken.

4. Eetkamerbank Livingston

Eetkamerbank Livingston

De eetkamerbank Livingston is misschien wel de meest klassieke eetkamerbank in deze lijst, met ene recht naar buiten toe lopend onderstel en een prachtig eikenhouten zitvlak. Net als de industriële eettafel Livingston en andere eetkamerbanken is de eetkamerbank Livingston verkrijgbaar in verschillende kleurbehandelingen zodat er altijd een eetkamerbank is die perfect bij je inrichting past.

Mocht je wel kiezen voor een eetkamerbank in de natuurlijke eiken kleur, dan is het wel goed om een skylt mat lak aan te laten brengen ter bescherming van het zitvlak. Je wil natuurlijk niet in de situatie terechtkomen dat het zitvlak gaat splinteren en niet meer comfortabel zit. Lees ook eens onze onderhoudsinformatie over eiken tafels en eetkamerbanken.

5. Eetkamerbank Sheffield

Eetkamerbank Sheffield

Eetkamerbank Sheffield heeft net als de eetkamerbank Livingston een naar buiten toe lopend onderstel dat weer samen komt op de vloer en daarmee een stevige basis vormt. Standaard wordt deze getoond in een wit metalen onderstel, die ideaal past in een fraaie lichte inrichting.

Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een zwart metalen onderstel. Alle onderstellen zijn van gepoedercoat staal zodat ze wel een beschermende laag hebben.

6. Eetkamerbank Verdon

Eetkamerbank Verdon

Last but not least hebben we eetkamerbank Verdon, een compleet houten eetkamerbank, een zeer goede keuze voor een landelijke inrichting waar veel natuurlijke tinten in zijn verwerkt. Ook verkrijgbaar als een fijn afgewerkte versie of een robuuste boomstamversie waarbij de oorspronkelijke contouren van de boomstam zoveel mogelijk zijn behouden.

Bekijk eens de verschillende eetkamertafels en mogelijkheden van Tafels99 en vind de leukste en meest passende eetkamerbank voor jouw eethoek.

Het is voor elke eetkamerbank mogelijk om deze geheel op maat te laten maken. Ga ze ook eens live bekijken in de Tafels99 showroom in Zevenaar, zodat je zeker weet dat de bank precies is waar je naar op zoek bent en je ook een goed gevoel geeft. Je kunt naast de lengte van de zitting ook kiezen voor het type en kleur onderstel, een ander zitblad, een andere dikte van de zitting en een andere afwerking. Door dit helemaal samen te stellen krijg je een unieke bank waar je nog heel lang van zult kunnen genieten in jouw eethoek!