1. Antieke meubels

Breng een bezoekje aan de rommelmarkt of tweedehandswinkel, want de meubels van het Shabby Chic interieur hebben een retrolook. Stoelen in de stijl van Louis XIV doen het goed bij dit decor, maar ook spiegels met oversized kaders en klassieke buffetkasten. Als ronde tafel kies je voor een klassiek exemplaar, zoals de Column. Het geborstelde eikenblad van deze ronde tafel heeft die typische verweerde stijl die de Shabby Chic zo gezellig maakt.

Shabby Chic

2. Lieflijke accessoires

Heb je enkele antieke meubels op de kop kunnen tikken? Tijd voor de aankleding! Je eetkamer in Shabby Chic stijl komt tot leven met enkele lieflijke accessoires. Een oude gieter in het midden van je ronde tafel is een goed begin, maar ook aan wanddecoratie mag niet ontbreken. Ga voor een authentieke Coca-Cola poster of enkele oude bordjes. Ook een kandelaar afgewerkt met witte kaarsen geeft je ronde tafel een Shabby Chic feel. More is more bij deze look, want de accessoires zijn overdadig en vaak met een gepersonaliseerde toets.


Shabby Chic

3. Zacht kleurenpalet

Als klassieke kleuren voor Shabby Chic geldt: zacht, zachter, zachtst. Wit is een goede keuze voor een koele, zomerse eetkamer, terwijl ecru een warme uitstraling heeft. Met pastelkleuren werk je de rest van je interieur af. Vergeet echter niet om ook enkele kleurige accessoires op of rond je ronde tafel te plaatsen, zoals roze bloemen, om de kamer tot leven te brengen.


4. Bloemen centraal

Er is geen ontkomen aan in het Shabby Chic interieur: bloemen staan centraal. Combineer verschillende bloemsoorten en -groottes op en rond je ronde tafel voor een romantisch effect. De weelderige bloemen van de hortensia’s ruiken alvast heerlijk. Werk af met enkele kleine rozen in een eenvoudige vaas. Wil je liever wat groen? Kies voor een royale hangplant, zoals klimop of een varen.


Shabby Chic

5. De droom van elke doe-het-zelver

Het Shabby Chic decor is ideaal voor de enthousiaste doe-het-zelver, omdat dit interieur pas echt tot leven komt met bewerkte meubels. De ronde tafels van tafels99.nl hebben reeds een prachtig bewerkt eikenblad, maar ook met andere meubels kan je aan de slag. Een whitewash effect voor je stoelen is een goed begin, maar ook een gezandstraalde buffetkast geeft je eetkamer een romantische feel.

Shabby Chic