Kleine objecten brengen de zomer aan je ronde tafel

Begin met een eenvoudige make-over door enkele interieurobjecten op je ronde tafel te zetten. Een fruitmand met wat bananen en een ananas schreeuwt zowat zomer, maar ook enkele kaarsjes nodigen uit om heerlijk lang te tafelen.

Mix ‘n’ match van stoelen voor je ronde tafel

Breng eens een bezoekje aan de kringwinkel, want voor deze eerste tip krijgt je ronde tafel een make-over met enkele tweedehandsstoelen. Een ronde tafel met een speelse look, zoals de Dundee, staat immers erg goed met de rock ‘n’ roll uitstraling van gemende eetkamerstoelen. Geef je stoelen thuis een zonnig likje verf mee, zoals wit of pastelkleur, om je mix ‘n’ match stijl af te werken. Kies voor verschillende stoelen in één kleur voor een monochrome look, of geef elke stoel een ander likje verf voor gezellige wanorde.

Zomerse ronde tafel

Groter is beter: imposante verlichting boven je ronde tafel

In de blogpost over verlichting kon je al heel wat tips vinden over geschikte verlichting voor je ronde tafel. Om je verlichting aan te passen aan de seizoenen ga je in de zomer voor een hippe, grote lampenkap. De hanglamp Cannes heeft bijvoorbeeld een goudkleurige gloed die 100% zomer is.

Zomerse ronde tafel

Vergeet niet om ook de muren aan te kleden

Ook de omgeving aan je tafel kan wel een zomerse make-over gebruiken. Of je nu kiest voor kleur, posters of een schilderij, zorg dat de stijl aansluit bij je ronde tafel én frisse kleuren heeft. Bij een klassiek exemplaar zoals de Column staat een historisch schilderij mooi. Moderne ronde tafels zoals de Dundee of Norwich doen het dan weer goed met grafische posters of abstracte kunstwerken. Kies voor kunstwerken in kleuren zoals wit, groen of blauw om de zomer in huis te halen.

Zomerse ronde tafel

Zomerse ronde tafel

Groen, groener, groenst: nooit teveel planten in je eetkamer

De laatste tip is eenvoudig, goedkoop én doeltreffend: planten aan je ronde tafel. In onze blogpost over planten las je alles over groen aan je tafel, maar in de zomer kan je pas echt voluit de plantenkaart trekken. Kies voor een hangplant op een boekenplank voor de schattige Dundee of een majestueus boeket voor de klassieke Column.

Zomerse ronde tafel

Zomerse ronde tafel